Pohjoista kanttia 2023 –
tutkimusraportti nyt ladattavissa

Mitä ajattelevat pohjoissuomalaiset? Miten globaalit kriisit heijastuvat heidän elintapoihinsa ja kuluttajakäyttäytymiseensä? Entä millainen on pohjoisen ihmisen suhde työhön? Miten työtä etsitään ja mitä työssä ja työnantajassa arvostetaan?

Pohjoista kanttia 2023 -raporttimme antaa sinulle vastauksia pohjoissuomalaisten ajatus- ja kokemusmaailmasta. Maaliskuussa tekemämme Pohjoista kanttia -tutkimus keskittyi erityisesti epävarman maailmantilanteen vaikutuksiin sekä työnteon asenteisiin ja arvomaailmaan. Tutkimukseen vastasi kaikkiaan 1 506 pohjoissuomalaista.

Lataa maksuton yhteenvetoraportti tutkimuksesta jättämällä yhteystietosi.

Lataa raportti

Taloudellisesti tiukka ja epävarma tilanne on nostanut rahan arvoa myös työelämässä. Hyvä palkka on unelmatyön ykkösasia. Sen sijaan työn merkityksellisyyttä pitää tärkeänä vain joka neljäs.

Työn merkityksellisyys työvalintakriteerinä on noussut jopa uutisotsikoihin asti viime vuosina. Tutkimuksen mukaan pohjoissuomalaiset pitävät kuitenkin merkityksellisyyttä tärkeämpinä asioina muun muassa hyvää työilmapiiriä (47 %) ja joustavuutta työssä (44 %).

Pohjoissuomalainen ostaa nyt vain tarpeeseen ja harkitsee hankintansa tarkkaan. Hankinnoissa kestävyys on tärkeää. Paikallista suositaan, ja luontoarvot nousevat esille.

Yli puolet pohjoissuomalaisista on sitä mieltä, että heillä on käytettävissä rahaa vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Ikäryhmistä ainoastaan yli 70-vuotiaat ovat sitä mieltä, että oma taloudellinen tilanne on kohentunut vuodessa.

Lataa tutkimusraportti sähköpostiisi