Pauliina Karelehto vahvistamaan Kolmannen polven projektiosaamista

24.11.2023 Blog

Pauliina Karelehto, 33, nimitettiin marraskuun alussa Kolmannen Polven projektipäälliköksi. Hän on aivan elementissään uudessa työssään.   

”Minun tehtäväni on organisoida, aikatauluttaa, budjetoida ja hallita kokonaisuuksia niin, että projekteissa mukana olevat ammattilaiset saavat keskittyä siihen työhön, jonka he osaavat parhaiten”, Karelehto muotoilee.  

Karelehto on työpaikallaan mahdollistaja. Hänen ammatillista osaamistaan ovat toiminnan selkeyttäminen sekä tekemisen oikea järjestys ja suunnittelu.  

”Olen se kapula siinä työnteon ja kalenterin välissä, joka vastaa siitä, että oikeat asiat tehdään projektin hallinnan ja etenemisen kannalta oikeaan aikaan. Kun projektin vetovastuu on minulla, esimerkiksi myynti saa keskittyä myyntiin.”  

Tavoitteena on paras mahdollinen lopputulos. ”Kun roolit ovat selkeät, jokainen voi onnistua työssään. Saamme aikaiseksi parasta mahdollista jälkeä ja lopputuloksena on tyytyväinen asiakas.” 

Työnkuva on Karelehdolle tuttu aikaisemmista pesteistä. Medianomiksi OAMK:sta valmistunut Karelehto on toiminut reilut 5 vuotta av-tuotantojen maailmassa tuottajana, jolloin työnkuvaan on kuulunut niin myyntiä kuin tuotantojen johtamista.  

”Nautin työn tuomasta pienestä paineesta ja siitä, että selviämme tiukoistakin paikoista.” 

”Rakensimme Ouluun omakotitalon ja teimme mahdollisimman paljon itse. Reippaan vuoden paiskimme hommia ja fiilis oli aivan paras, kun kesäkuussa pääsimme muuttamaan uuteen kotiin. Silloin ensimmäinen ajatukseni oli, että talo numero 1 on aivan ihana, mutta haaveena on meillä mieheni kanssa tehdä joskus tulevaisuudessa talo nro 2.” 

Tekemisen meininki periytyy suoraan lapsuudenkodista. Oulaistelaisen yrittäjäperheen tytär on oppinut tiukan työmoraalinsa katsomalla mallia vanhemmistaan. 

Puolison lisäksi Karelehdon perheeseen kuuluu kaksi ranskanbulldoggia Unto ja Elli. ”Niiden kanssa puuhaillaan kaikenlaista, käydään lenkillä koiria tai vain pötkötellään sohvalla.” 

Ystävät ovat Karelehdolle tärkeitä. ”Jos pitää järjestää yhteiset juhlat, illanvietto tai muuta yhteistä tekemistä, minä tietenkin mielelläni organisoin sen.”  

Työkiireet Karelehto nollaa tanssimalla. ”Aloitin tanssin aikuisiällä Tanssikoulu Vamoksella. Tanssiessa ei ehdi ajatella työasioita, kun pitää miettiä, että jalat ja kädet liikkuvat mukana oikeassa asennossa.”